English English Romana Romana

Meniu:

Latest news:

About us

Category About us

Despre noi

Category Despre noi

Team

Category Team
Info:

- Volohii din Transcarpatia

- Timoc, bibliotecă românească

- Curs de Limba Română

- Fotografii din Târgu Jiul vechi

- Delta de lângă Bucureşti

- Bucharest City Tour

- Palatul Potlogi

- Fortificațiile din jurul Bucurestiului

- Marea Moartă de la Slatina, Ucraina

- Mari dezastre în Bucureşti

- Revoluţionarul automobil Persu

- Stilul Arhitectural Neoromânesc

- Neoromânesc în Basarabia
Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională
www.atdr.ro
Tineri, taste si Condei

Forumul Tinerilor din Gorj

Info:

Doneaza 2% catre ATDR

Presentation YRDA & Romania

Links:


 tolerance.ro

 frunze.ro

 catalincornea.ro

 stiribucuresti.blogspot

Pro Unire

 bugeaculromanesc

 covasnaturism

 harghitaturism

stiricovasna.blogspot.com

harghitanews.blogspot.com

miculdictator.blogspot.com

Coalitia Tinerilor pentru o Noua Clasa Politica

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului

Jurnal de Chisinau

Timpul

Pro TV Chisinau

Act for a Safe and Healthy Environment - Act.Frunze.Ro

Act for a Safe and Healthy Environment, 01-09 aprilie 2010, Săcelu, România, Youth and Regional Development Association

Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională a derulat în perioada 01-09 aprilie 2010 proiectul de tineret “Act for a Safe and Healthy Environment” finanţat cu sprijinul Fundatiei Europene pentru Tineret a Consiliului Europei.

“Act for a Safe and Healthy Environment” este un schimb de experienţă între 32 de tineri reprezentanţi a 8 ţări europene (Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Spania, Serbia, Slovenia, Ucraina şi România) având ca temă protejarea mediului înconjurător.

Prin activităţile proiectului tinerii participanți au analizat problemele cu care se confruntă mediul, cauzele ce înrăutăţesc condiţiile de mediu şi soluțiile pe care generația tânără le poate identifica.

Participanţii au prezentat situaţia mediului în ţările participante și au analizat impactul acţiunilor umane asupra mediului. Activităţile s-au desfăşurat în Săcelu, Târgu Jiu şi Motru, pe parcursul manifestărilor tinerii având posibilitatea să viziteze unele obiective turistice din judeţul nostru cum ar fi Ansablul sculptural din Târgu-Jiu.

În cadrul proiectului tinerii au avut întâlniri cu autorităţile locale și au vizitat cariera de cărbune de la Roșiuța, Motru, analizând impactul pe care dezvoltarea industrială îl are asupra mediului și a calității vieții oamenilor.

Pentru a oferi un exemplu de urmat comunităților locale și generației tinere, participanții au realizat și acțiuni de ecologizare a zonei Sacelu şi realizarea unor statui simbolice şi sugestive din peturile colectate.

Tinerii participanți consideră că introducerea în școlile primare a unui subiect despre protecția mediului este măsură care ar putea avea cel mai semnificativ impact asupra schimbarii de mentalități. De asemenea, este necesar ca profesorii să treacă ei înșiși printr-un proces de instruire cu privire la ecologie pentru a-l promova mai departe în rândul copiilor.

Participanții consideră că generația tânără trebuie să se implice mai mult în proiecte legate de ecologie pentru a putea să contribuie la schimbarea de mentalități. ONG-urile reușesc prin educația nonformală să atragă tinerii și să îi determine să ainbă un impact pozitiv asupra mediului.

Acest proiect este finantat Fundatia Europeana pentru Tineret a Consiliului Europei.

Back   10.05.2010.