English English Romana Romana

Meniu:

Latest news:

About us

Category About us

Despre noi

Category Despre noi

Team

Category Team
Info:

- Volohii din Transcarpatia

- Timoc, bibliotecă românească

- Curs de Limba Română

- Fotografii din Târgu Jiul vechi

- Delta de lângă Bucureşti

- Bucharest City Tour

- Palatul Potlogi

- Fortificațiile din jurul Bucurestiului

- Marea Moartă de la Slatina, Ucraina

- Mari dezastre în Bucureşti

- Revoluţionarul automobil Persu

- Stilul Arhitectural Neoromânesc

- Neoromânesc în Basarabia
Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională
www.atdr.ro
Tineri, taste si Condei

Forumul Tinerilor din Gorj

Info:

Doneaza 2% catre ATDR

Presentation YRDA & Romania

Links:


 tolerance.ro

 frunze.ro

 catalincornea.ro

 stiribucuresti.blogspot

Pro Unire

 bugeaculromanesc

 covasnaturism

 harghitaturism

stiricovasna.blogspot.com

harghitanews.blogspot.com

miculdictator.blogspot.com

Coalitia Tinerilor pentru o Noua Clasa Politica

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Protectia Copilului

Jurnal de Chisinau

Timpul

Pro TV Chisinau

Youth for Nature, comunicat de presa 23 martie 2010


Youth for Nature, comunicat de presa 23 martie 2010
20 – 28 martie 2010
Săcelu, România
www.frunze.ro

“Youth for Nature“ este un schimb de experienţă între 40 de tineri reprezentanţi a 8 ţări europene (Lituania, Slovenia, Slovacia, Franţa, Estonia, Grecia, Malta şi România) având ca temă protejarea mediului înconjurător. Activităţile se desfăşoara în Săcelu, Târgu Jiu şi Motru.

În prima zi a proiectului (21 martie 2010) au avut loc jocuri de cunoaștere, discuții libere despre cum se prezintă problematica turismului vs protecția mediului în țările participante la proiect, pericolele ce se ascund în spatele acestui acțivităților turistice. S-au prezentat problemele cu care se confruntă populația, ce activități dăunează mediului și s-au împărtășit soluții găsite în alte țări întru întâmpinarea / rezolvarea acestor probleme. Fiecare țară a avut de pregătit o prezentare a problemelor de mediu cele mai acute la nivel național, soluții de protejare a naturii prin acțiuni de conștientizare și implicare a persoanelor în activități și deprinderi prietenoase cu natura.

Seara a avut loc prezentarea organizațiilor partenere în proiect, a participanților și a altor proiecte asemănătoare la care au participat aceștia. Ziua s-a încheiat prin activități de cunoaștere reciprocă, jocuri cu finalizare sugestivă pentru tematica proiectului.

În cea de-a doua zi a proiectului ( 22 martie 2010) s-au organizat discuții cu tema “Tradițiile și mediul”. Participanții și-au exprimat punctul de vedere asupra diverselor acțiuni întreprinse de populație și resfrânte asupra naturii. Participanții au fost împărtiți în șase grupuri să lucreze în interiorul grupului pe tema protejării naturii, un brainstorming despre ce ar trebui îmbunătățit în comportamentul uman astfel încât să restrângă acțiunile negative asupra mediului la minimum.

O altă activitate a privit începerea negocierii între participanți cu privire la Declarația de mediu care va fi adoptată la finalul proiectului.

Ziua s-a încheiat cu seara interculturală, fiecare țară participantă prezentând obiectivele turistice naționale, mâncărurile și muzica populară.

În cea de-a treia zi a proiectului (23 martie 2010) particpanții au discutat despre educația generației tinere. Concluzia dezbaterii a fost că un efect somnificativ pe termen lung nu se poate obține decât dacă curicula școlară va fi adaptată astfel încât să conțină un număr semnificatv de ore de educație ecologică.

Tot în ziua a treia participanții au gândit conceptul și modul în care vor fi create statuile din materiale reciclate.

În cea de-a patra zi a proiectului (24 martie 2010) participanții vor vizita obiectivele turistice din Târgu Jiu și vor avea întâlniri cu oficialitățile județene.

Reprezentanții mass-media sunt invitați sa participe miercuri 24 martie 2010 orele 14.30 la Prefectura Gorj la întâlnirea dintre tineri și reprezentanții autorităților.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Partener local Asociația Hai Hui Targu Jiu.

www.frunze.ro

Back   23.03.2010.